Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich, mléko (laktóza) a výrobky z něj, sojové boby (sója) a výrobky z nich a může obsahovat jádra podzemnice olejné.
Složení: 67 % mléčná čokoláda (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné MLÉKO, laktóza, sušené odstředěné MLÉKO, SÓJOVÝ LECITIN E322, přírodní vanilková příchuť), 23 % MANDLE, 2 % sušené maliny.
alergeny vyznačeny VELKÝM PÍSMEM
Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Země původu: Holandsko
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 2277 kJ/544 kcal
Bílkoviny: 8,6 g
Tuky: 33,9 g
Nasycené mastné kyseliny : 14,7 g
Sacharidy: 53,3 g
Z toho cukry: 49,7 g
Vláknina: 3,3 g
Sůl: 0,113 g
Mandle pod drobnohledem - ZDRAVÍ A VÝŽIVA
Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Poj´dme se společně podívat na to proč bychom měli mandle konzumovat a jak je využít v jídelníčku
Mandle jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoký obsah dietetické vlákniny a tuků, což je pro lidský organismus velice přínosné.
Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené, jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel.
Můžeme je využít nakrájené na plátky, ve vločkách, jako mouku, olej, máslo nebo mandlové mléko.
I z toho důvodu je mandle jsou nejvšetranější ořechy na světě. Mandle jsou bohaté na vitamíny a minerály, mají vysoký obsah dietetické vlákniny a tuků, což je zdravé pro srdce. Výhody mandlí jsou téměř nekonečné! Stačí každý den jednu hrst mandlí....
Nechci v tomto článku zabíhat příliš do podrobných lékařských výrazů, ale v jednoduchosti Vám říct, proč jsou mandle opravdu TOP 1 mezi ořechy.
Nejprve se na věc podíváme z hlediska zdravotního přínosu a posléze výživového (ačkoliv tyto dva aspekty se vždy prolínají).
Výrobce: NutWorld, Havlíčkova 285, 549 31 Hronov